27 Temmuz 2013

Graten Balık ve İstakoz


 
Kullanılacak Malzeme: 100 gr. margarin, 2 çorba kaşığı un, 500 gr. süt, 1 orta boy istakoz, 1/2 kilo mercan veya levrek balığı, 100 gr. orta boy karides, 50 gr. gravyer ve kaşar peyniri rendesi, tuz, biber.

Yapılması: 2 kaşık un 50 gr. margarin ile hafifi kavrulur. Süt, yavaş yavaş ilave edilir, koyulaşınca ateşten indirilir, tuz biber konur. İstakozun eti, kılçıkları ayıklanmış balık, küçük parçalar halinde kıyılarak elde edilen salçaya ilave edilir. İstiridye kabuğunu andıran cam veya madeni kaplara doldurulur ve ayıklanmış karidesleri kenarlara dizerek süs yapılır. Gravyer peyniri serpilir ve küçük margarin parçaları konur. Kızarıncaya kadar fırında pişirilir.

afiyet olsun💕