04 Mayıs 2020

Güzellik görünüşte değil, insanın dünya görüşünde gizlidir...Audrey Hepburn

Güzellik   görünüşte   değil,   insanın   dünya   görüşünde   gizlidir.   Güzel   göz, başkalarındaki iyiliği görendir. Güzel dudak, sevecen sözcükler söyleyendir. Zarafet ise hiçbir zaman yalnız değilmiş gibi yürümektir.

Hepimiz hayat müzesinin hızlı gezginleriyiz. Yaşamak, bir müzeyi hızlıca gezmeye benzer. Gördüklerini hazmetmen, onlar üzerinde düşünmen ve müzedekiler hakkında okuman zaman alır. Her şeyi bir anda anlayamazsın.

Güzel şeyler,  insanın  kucağına  düşmez.  Tanrı  çok  cömert  olabilir.  Ancak  senin  de “üzerine düşeni yapmanı” bekler.

Audrey  Hepburn’ün  ölümünden  sonra  onun  hayat  felsefesi  dostları  tarafından şu sözlerle özetlenmiştir: Eğer güzel gözlerin olsun istiyorsan, İnsanlara iyilikle bak. Eğer saçların güzel olsun istiyorsan, Bırak çocuklar ellerini geçirsin saçlarından. İnce bir bedense istediğin,  Ekmeğini açlarla bölüş. Ve güzel dudaklara sahip olmak için, Sadece güzel sözler söyle...
 

Uzun  bir  hayat  ile  güzel  bir  akşam  yemeği  arasında  sadece  bir  fark  vardır: Akşam yemeğinde tatlı şeyler en son gelir.