09 Ocak 2022

Duvarları Aşamıyorsan Bir Kapı Aç - Dr. Charles C. Lever

 

Bu kitabı yazmamın amacı sizi hayatınızın duvarlarını aşmanızı ya da kapıları açmanızı sağlayacak evrensel prensiplerden haberdar etmek, ve böylece kendi tüm potansiyelinizi fark etmenizdir. Hiç şüphesiz yaşamınızda sizi yolunuzdan alıkoyan duvarlar vardır. Mali durumunuzla boğuşuyor olabilirsiniz.
Evliliğinizi ayakta tutabilmek için çabalıyor olabilirsiniz.
Bozulan bir birlikteliğin yalnızlığını çekiyor ve kızgınlığını taşıyor olabilirsiniz.
Bir dostunuzun veya aile bireyinizin ihanetinin acısını çekiyor olabilirsiniz.
Bir çocuğun kayıtsızlığından çekiyor olabilirsiniz.
Bir dostunuzun veya sevdiğiniz birinin kaybının yasını tutuyor olabilirsiniz.
Bir hastalıkla boğuşuyor olabilirsiniz.
Patronunuzla başınız dertte olabilir.
Yeni bir iş kurma mücadelesi içinde olabilirsiniz.
Bu güçlük duvarları kendi kendine çekip gitmeyeceği için azimli olmalısınız ve bu duvarları aşıncaya kadar denemeye devam etmelisiniz veya becerikli olmalı ve buradan bir kapı açmanın yolunu bulmalısınız.

Dr. Charles C. Lever 

 

Sofya Kovalevskaya

 Sofía Kovalévskaya | Amarí

 Yaşamış en büyük matematikçilerden biri Sofya Kovalevskaya“Bildiğini söyle, yapman gerekeni yap; ne olacaksa olsun”.

 

 

Zenginlik Zihniyetin Ürünüdür - Dr. Nurettin Aydın

Neden bazı toplumlar zengin, bazıları fakirdir? Neden bazılarının geleceğini başkaları belirler? 
 
Bölgemizde bu soruların cevabı genellikle şöyledir; sistem, devlet, sömürgeci güçler, petrol, doğal zenginlikler....vs. vs. 
 
Peki gerçek nedir? Sadece bir şehrimiz büyüklüğünde olan Hollanda’nın, nüfusu 9 milyon olan İsviçre’nin, susuz çölün ortasında olan İsrail’in ve %80’i tarıma elverişsiz, petrolü ve doğal zenginliği olmayan Japonya’nın zenginlik kaynağı nedir? Çok sert kış koşulları yaşayan ve 4 aylık yazın çoğu bulutlu geçen İskandinav ülkelerinin zenginlik kaynağı nedir? 
 
Dünyadaki bütün örnekler, gerçek zenginliğin insan kaynağı olduğunu göstermektedir. Evet ne petrol, ne iklim, ne geniş verimli topraklar, nede zengin madenler. Arap ülkelerindeki petrol, ancak gelişmiş ülkelerin yaptığı araçlar sayesinde değer kazanmaktadır. Doğal kaynaklar eninde sonunda bitmektedir. Oysa sürekli gelişen ve yenilenen gerçek kaynak insan kaynağıdır. Elbette vasıflı insan kaynağı. 
 
Nedir bu vasıf? Kendisinden başlayarak, topluma, tabiata yön verebilen, işleyebilen, geliştirebilen ve değer katabilen insan kaynağı. Eleştirmek yerine çözüm arayan, pineklemek yerine çaba gösteren zihniyete sahip insan kaynağı. 
 
 Özünde kalıcı bütün zenginliklerin arkasındaki kaynak budur. 
 
Durumundan şikayetçi olan her kişinin ve her toplumun, derdinin dermanıdır bu. Hayat karşısında doğru tavır budur. Elbette ki bu tavır, sürekli öğrenmeyi, gelişmeyi, geliştirmeyi, değer katmayı içerir. Bu konuda durmak bilmez bir azim ve irade içerir. İşte bizim bölgemize ve toplumumuza aşılamak istediğimiz zihniyet budur. Bu zihniyet mevcut bütün sorunları zaman içinde en uygun şekilde çözecektir. Halil Cibran’ın dediği gibi “bilgi gerçek asalettir”...     

Zümrüd-ü Anka Bülteni 

İçsel Huzur İyi Yaşamın Kapısını Açar - Epiktetos

"Başkalarının size hayran olmasına bağımlı ol­mayın. Bunda hiçbir güç yoktur. Kişisel erdemleriniz dış bir kaynaktan çıkarılamaz. Kişisel erdemleriniz arkadaşlarınızda bulunmaz. Başka insanların size gösterdiği saygıda da bulunmaz. Diğer insanlar sizi sevseler bile sizin fikirlerinizle uyuşmazlar, sizi anlamazlar ya da sizin coşkunuzu paylaşmazlar. Bu bir yaşam olgusudur. Artık büyüyün! Başka insanların sizinle ilgili ne düşündüklerinden size ne? Kendi erdemlerinizi kendiniz yaratın."
 İçsel Huzur İyi Yaşamın Kapısını Açar
"Romalıların kölesi büyük filozof" Epiktetos, bütün yaşamını mutluluk, doluluk ve sakinlik yolunda harcamıştır. Yetkinleşmek yerine gelişmeyi vurgular ve günden güne geliştirilen erdemli bir yaşamı savunur."