31 Mayıs 2021

ODTÜ’de “Hoca” deme âdetini Sinan Cemgil başlattı. “Hoca” derlerdi arkadaşları bilgisinden ötürü.

 

“O konuşurken tıklım tıklım dolu olan ODTÜ Mimarlık Amfisi'nde çıt çıkmazmış.’‘ 

(Sinan Cemgil için…)

 


Şirin Cemgil | Explore Tumblr Posts and Blogs | Tumgir 

 Şirin Cemgil | Explore Tumblr Posts and Blogs | Tumgir 


 

 
 

Dostoyevski Seçme sözler

İyi kalpliliklerini, soğukkanlılıklarını ve neşelerini kaybetmeyen kadınlar, daima yaşlarından daha genç gösterirler.

 Aşk onları diriltmiş, birinin yüreği, ötekinin yüreği için sonsuz bir hayat kaynağı olmuştu.

Hiç düşünmeden ve korkmadan yaşamaya bakınız. Fırtına sizi kıyıya sürükler ve güven içinde yaşatır.

 Hayat bana bir kere verilmiş, bir daha başkası da vermeyecek; herkesin mutluluğunu beklemek istemiyorum. Kendim yaşamak istiyorum.

Namuslu olmak sizi diğer insanlardan üstün yapmaz, övünme hakkını vermez, zaten herkes yaşadığı sürece namuslu olmak zorundadır.

Kahretsin!.. Ne boş şeyleri önemsemişim!..

 Herkesten önce kendini sev. Çünkü yeryüzünde her şey menfaat üzerine kurulmuştur.

 Her şey insanın içinde yaşadığı ortama, şartlara bağlıdır. Herşeyi belirleyen çevredir, insansa bir hiçtir.

İnsanın zihni neyle meşgulse rüyasında onu görür. Hele içiniz rahat olmadı mı, gerçeğe ne kadar da uyar rüyalarımız!

Yoksulluk ayıp değildir, doğru, ama sarhoşlukta erdem değildir kesinlikle. Fakat sefalet ayıptır. İnsan yoksul da olsa ruhundaki asaleti koruyabilir. Fakat, sefalete düşünce asla…

Sonra öğrendim bunun asla olmayacağını, insanların değişmeyeceğini ve onları kimsenin değiştiremeyeceğini ve bunun çabalamaya değmediğini! Evet, böyledir!

Öyle bir sınıra gelirsin ki, onu aşamazsan mutsuz olursun, aşarsan, belki o zaman daha da mutsuz olursun.

Bence, gerçekten büyük insanlar, dünyada büyük acılar çekmek zorundadır.

Herkesi öldürüyoruz, sevgili dostum. Kimini kurşunlarla, kimini sözlerle, kimini yaptıklarımızla ve kimini de şimdiye kadar yapamadıklarımızla.

Zeka, bence parlak bir varlık, tabiatı güzelleştiren bir süs, hayatın bir tesellisidir.

Kilitleyecek bir şeyleri olmayan insanlar daha mutludur, öyle değil mi?

İnsanlar en çok atacakları yeni adımdan, söyleyecekleri yeni sözden, kısacası alışkanlıklarını terk etmekten korkarlar.

…tek istedikleri tam anlamıyla kişiliksiz olmak… Kişiliksiz olmaktan bir haz duyuyorlar! Yeter ki kendileri olmasınlar, yeter ki kendi kendilerine benzemesinler… Bunun adına da en ileri gelmişlik diyorlar. Saçmaladıkları şeyler kendi düşünceleri olsa bari…

İnsanın canını sıkan ne biliyor musun? Herhalde onların yalan söylemesi değil. Yalan, her zaman affedilebilir… Yalan sevimli bir şeydir, çünkü insanı gerçeğe ulaştırır. Hayır, burada insanın canını sıkan şey, yalnız yalan söylemeleri değil, kendi yalanlarına kendilerinin de inanmalarıdır.

Öfke ne kadar aptallaştırabiliyor insanı!

Her yönüyle incelemeye kalkarsan dünyada kaç tane iyi insan kalır?

Hiçbir zaman insanlara kötü davranarak düzeltemeyiz onları, özellikle çocuklara iyi davranmak gereklidir. Bir çocukla ilişki kurarken iki kat dikkatli olmalıyız. Ah sizi kendini beğenmiş ilericiler! Siz insanları anlamazsınız. Başka birini ezerken kendinize kötülük ettiğinizin farkına bile varmazsınız.

Çok ufak şeyler” ama önemli olan da bu ufak şeyler. İşte her zaman bu ufak şeyler mahveder her şeyi…

Biliyor musun, bir şeyler var kafasında! Hiç değişmeyen, sürekli acı veren bir şeyler…

Sen kime ne anlatırsan anlat kimse bir şey anlamaz.

Düşüncelerini dile getirmeyi sevmez, yüreğindekileri açığa vurmaktansa, şiddete başvurmayı yeğler.

Estetik kaygısı, güçsüzlüğün ilk belirtisidir!

Gururludur, birinden bir şey istemektense, kendi elindeki son şeyini verir.

Her şeyi konuştular mı, yoksa konuşmaya gerek kalmadan mı anlaştılar? Çünkü kimi zaman böyle olur; Sözler hiçbir işe yaramaz. İnsanlar, birbirlerinin fikrini gözlerinden anlarlar… 

İnsana en çok acı veren şey, Söyledikleriyle söylemek istedikleri arasındaki Uçurumdur.


Clarissa Estes: Biyografi, Kişisel Yaşam, Kitaplar, Literatüre Katkı "Kurtlarla Koşma"

Clarissa Pinkola Estes kitabından "güçlü bir kadını gevşetir. Clarissa Estes: Biyografi, Kişisel Yaşam, Kitaplar, Literatüre Katkı "Kurtlarla Koşma"
 
Biyografiden gerçekler 

Klarissa'nın 27 Ocak 1945'te doğduğu bilinmektedir. Doğumunun yeri ABD, Indiana. Bugün 73 yıllık yazar. Büyük göllerin yakınında 600 kişi nüfusu olan küçük bir köyde doğdu. Gelecekteki psikanalistin ailesinin Meksika'dan ABD'ye göç ettiği bilinmektedir. Akrabalarının çoğu bile yazılıp okunamadı.

1960'larda Clarissa, insanların travma sonrası sendromla başa çıkmasına yardımcı olan bir psikolog olarak çalışmaya başlamaya karar verdi. Bu uygulama hayatının 38 yılını aldı. Clarissa Estes'in çalışmalarının ana yolları:

 Kitaplara ek olarak, Clarissa Estes, dünyaya çalışmalarının talimatlarından biriyle tanınır - öyküler ile sözde tedavi. Bunlar, "sıcak noktalarda" radyo kanalları tarafından yayınlanan özel olarak derlenmiş, seçilen hikayelerdir - askeri operasyonların modern insancıl gerçeklikte durmadığı alanlar, makineli tüfek kuyruğu duyulur, bombalar kırılır. Bu cehennemde var olmak zorunda kalan huzurlu sakinler, başkasının desteklenmesi ve teselli olması nedeniyle. Ve tarih tedavisi bu insanlara yardım etmek için kendi yapar.

Travma sonrası Clarissa Estet'in uzlaştırılmasının çalışmaları 1960 yılında Edward Hines Jr Hastanesinde başladı. Gaziler (Illinois). Birinci ve İkinci Dünya Savaşları'nın gazilerine, Korece ve Vietnam savaşını geçen askerler, devre dışı bırakılan servicemen askerlerine yardım etti. Ermenistan'daki depremden kurtulan, akrabalarını ve akrabalarını, bir gecede barınaklarını kaybeden, Ermenistan'daki depremden kurtulan insanlar için travmatik bir iyileşme planı geliştiren Clarissa olduğu bilinmektedir. 

 Clarissa'nın Kitapları Pinkola Estes, faaliyetlerinin bir başka önemli yönüdür. Ruhla ilgili bir dizi dünyaca ünlü eserinin yazarıdır. Eserleri, Türk, Sırpça, Çince, Farsça da dahil olmak üzere 30 dilde yayınlanmaktadır. Ve en favori okuyucular "kurtlarla koşmak", en çok satan "New York Times" 145 haftada sıralamasında sürdü!

 https://i0.wp.com/fb.ru/misc/i/gallery/47188/2585978.jpg 

"Kurtlarla koşmak." Kadın arketipiyle ilgili testlerde ve efsanelerde anlatım.
"Sadık Bahçıvan". Yazar, anlatımını "ölümsüz olan hakkında bilge bir masal" olarak nitelendirdi.
"Hikayenin Dar." Ve yine yırtılma masalının biçiminde anlatı. Bu sefer "yeterince".
"Güçlü bir kadını serbest bırak." Bu kitabın açıklaması çok ilgi çekicidir: "Kutsanmış bir annenin vahşi ruhu için mükemmel bir aşk."

 Buna ek olarak, geçen yıl ortak yazarlık kitabı Arthur Limana ve Maria Alma "Wolchitsa'nın gizemi" yayınlandı. Bu ürün, Clarissa Estes'in eğitimlerine dayanarak, yayınlanmış ve fikirlerini ifade eder.

 "Kurtlarla koşmak" Clarissa Pinkola Estes - her şeyden önce, bir profesyonel tarafından hazırlanan bir kitap. Ne de olsa, yirmi yıldan uzun bir süredir yazarı Jung ve takipçilerinin teorisini inceledi, ona felsefeyi öğretti. İnsanlığın eski mitleriyle tanışmak için çok zaman verildi. 

 Carisse estes "kurtlarla koşmak" hakkında ne yazıyor? Kadın ruhu "psikoarkeolojik kazılar" ile kendi bilinçsizliğiyle canlandırmanın mümkün olduğu için. Evet, bu kitap öncelikle harika bir seks için tasarlanmıştır. Söylemez, ancak nazikçe, bir kadının en eski efsanelerinden ve efsanelerinden bir kadının tam hayatını yaşayan sağlıklı, clairvoyant, içgüdüsünü nasıl canlandıracağını tavsiye eder.

"Koşu ..." Clarissa Pinkola Estes'in radikal feminizmin bir tezahürü olduğu varsayılmamalıdır. Burada "bozulmamış kadın" terimi "bozulmamış kadın", "bozulmamış adam" terimi, o zaman anlamı anlamayacak ve kaybetmeyecek. Sonuçta, ruh hakkında ve bu en yüksek konunun cinselliği yok.

Çalışmalarında Clarissa Estes, her birimize bir kişi içindeki doğal bir varlık, şefkat, yaratıcılık, ebedi bilgelik taşıyan, doğal bir varlık olduğu, bir kişiye iletmeyi amaçlıyor. Bu bizim ruhumuz. Ancak bu vahşi, modern toplum tarafından medeniyetsiz ve yabancı olarak bastırılır. Kitap, kendimdeki doğal olanı canlandırmaya yardımcı olur - eski efsanelerden gelen vahşi bir kadının görüntüsü. 

- - - - - -

 "Sadık Bahçıvan" 

Clarissa Estes, çalışmalarını kesinlikle karakterize ediyor - "Asla ölen bir masal". Hayran okuyucular, "sadık bahçıvanın" bir başyapıt olduğunu, gerçek edebiyat örneği olduğunu söylüyor.

Çalışma, en samimi okuyanların her birinde uyandırmanıza izin verir: tarihte bulunan en ciddi ve aşağılayıcı testlerde bile öne çıkan rüyalar ve umutlar - hem evren hem de her birimiz.

"Sadık Bahçıvan" ın Leitmotifi bir frekansdır - bu günlük bir hikaye, doğru ve trajik. Ama evrensel deneyimin ortaya çıktığı içindadır. Bu, kaydırılmaz olmayan her kalbinde iz bırakacak olan piercing bir yaşam dersidir. 

https://i0.wp.com/fb.ru/misc/i/gallery/47188/2586012.jpg 

"Hikayenin Dar"

Ve yine de yazardan işin karakteristiği - "Yeterince" bilge masal ". Bu kelimelerin arkasına ne saklanıyor?

Bu kitaptaki Clarissa Estes, en önemli, en dokunaklı, en anlamlı hediyeler hakkında her zaman bir kişinin bir başkasını getirebileceği anlamına gelir. Her birimiz. Tahmin? Evet, samimi aşk.

Ve "hikayenin cesaretini". Canlı ve dokunaklı, herhangi bir kalbi alacak hikayeler. "Bisiklete icat etmeye" gerek yok. O zaten orada - dünya folklor mirası. Bu servet Okuyucular Clarissa Estes ile ayrılmıştır. Bu, sevginin her zaman kayıp boyunca güveneceği bir peri masallarıdır, ışık karanlığı kazanır, umutsuzluğun üstesinden gelecek, umutsuzluğun üstesinden gelecek ve tatlılık ve acı tamamen iç içe geçmiş olacaktır.

"Hikayenin Dar" ilham veriyor. Çok parlak geleceğe inanç verir. Ve, en önemlisi, ona gelmenin güçleri.

 "Güçlü bir kadını serbest bırak"

Clarissa Estes'in "serbest bir kadın", dünya çapında milyonlarca hayranları bekliyordu. Bugün, Rusya'daki en çok satanlar ülkemizde mevcuttur.

Yeni bir üründeki Clarissa Estes, geleneksel anlatımından uzaklaşmadı - aynı konuyu, mizah ve açıklığın yerini anlama derinliği. Burada yazar, kendisini Jung'un öğretilerinin gerçek bir halefi olarak göstermiştir. Kitap, ilahi anne - önemli arketiplerden birine adanmıştır. Yazara göre, her kadına güç verebilir. Kuvvetler tam bir yaşam, rüya, yarat, hedefine git.

Eski hikayelerin bir kaleci olarak konuşursak (burada okuyucu, Clarissa'nın ne kadar mükemmel bir hikaye anlatıcısı olduğunu doğru bir şekilde takdir edecektir), yazarın büyük ve modernini birbirine bağlayabildi, ilahi anneyi günümüzde ortaya çıkardı. Okuyucular, bunun insan zihninin, kalbinin şefkatli gücünü, ruhun cesaretini açıklayan her kadın için şifalı bir kitap olduğunu söylüyor.

 https://i2.wp.com/fb.ru/misc/i/gallery/47188/2585987.jpg 

Clarissa, sadece düşüncelerinizle ya da kalbinizle değil "kurtlarla koşmak" gibi bir kitap yazdı. Bu kelimeler kan içine (kadın veya animasyonlar) düşer ve oraya kaynatın.

Kitabı bazı acelelerde (muhtemelen takip edilmiyordu), ders için hazırlanıyor ve sonra bazı düşünceleri tanıdık bir izleyiciye iletmeye çalıştım ... ertesi gün, bir dönemde, bir meslektaşı, bir meslektaşı çok zor bir psikosomatik devletten şikayet etmek için çağrıldı ve gerçekleştiğimiz diyalog budur:
- Neredesin?
- Yataktayım…
- Düdüklü tencere?
... Güldüm ve profesyonellik için astine teşekkür ettim. Aslında, bir kelimeyle durumumu formüle etti: Yüksek basınç ve sıcaklık. Soğutmak ve yavaş yavaş çiftler üretmek gerekliydi.
Bir Hristiyan'ın doğuşunda ruhumuz? Aynı zamanda, din ile ilişkiler çoğunlukla karmaşık, belirsizdir ...
Mesih'in efsanesinin birçok revizyon yaptığını anlıyor muyuz? Ve onu bir efsane olarak algılamaya hazırlar, ancak, hayatı hayatının hayatının yaşamının hayatı olan bir kültürel efsane ve arketiple olan gerçek bir Man-Yahudi Yeshua olduğunu düşünmeye hazırlar. Bir kişinin kararsızlığını algıladık - tanrı, onun çaprazlaştırıcısı gibi.
Annesiyle daha da karmaşık ve bu nedenle genellikle yerinden edilmiş veya inşa edilmiştir. O korkutucu büyük annenin tam tersidir (Kibella, Pouchihi). O Kutsal İmmoon Başaklığı ve aynı zamanda - annelerin ana, çocuğunun ölümünden kurtulan annelerin amacı, dünyevi ve cennetteki. Ne kadar dünyevi? Bu soru için Clarissa Estes'in en sorumlu olduğu içindir. Eski bir banyo ve tescilli bir mason yardımı ile kendi tapınağının yapımının tarihinden başlayarak.
Bana bacaklarında önemli bir aksan kişi ile başlamak - büyük köylü bacakları, yürümeye alışkın.
Ne sıklıkta duyuyoruz ve "iyi, bu sadece bir semboldür!". Sembolik olarak flört ediyoruz, dünyayı daha az yıkanmadı. Ve sonra sembol prototipin yerini alır.

Clarissa Pinchola Estes'te "güçlü bir kadın" (güçlü kadını çöz)

"Sonsuza dek hareket halinde.
Heyecanın orada olduğu yer varsa ve o.
Karışıklığın var olduğu yerde ve o.
Bir iş var mı - orada ve o.
Sabırsızlık varsa - orada ve o.
Fatter nerede ve o.
Korku, anksiyete, üzüntü,
Güzellik, İlham -
Her yerde var. "

Çoçukluğundan beri. Estes, imajını Meksika Kızılderililerinin, Tahıl ve Doğurganlık tanrıçası'nın Hristiyan öncesi inançları ile bağlar ve Maria La Guadalupe - Anneler, Savunucular ve En çok kafam karışmış ve çocuklarını kaybetti. Aynı zamanda, maternal güç ve azim, azim, hayatta kalma, tekrar tekrar dönme yeteneği hakkında yazıyor.

"Ve - evet, gerçekten, zahmetin anlamında, ama yolu değil, anemi'nin özüne getirmek istediğiniz gibi. Evet, o bir göçmendir - ama kasvetli olma, herhangi bir yere uymayı reddediyor çerçeve ve küçük olur.
Ve - evet, gerçekten sakin, ama bir daha ve tekrar yükselmeyecek kadar ateşsiz değil. Aksine - evet, kudretli okyanusun sakin olduğu gibi, dev depresyonlarda ve büyük dalgaların köşelerinde, kalp atışı gibi ...
Ve - evet, gerçekten temiz, ama asla çatıklayanlar gibi değil, asla şüpheleri bilmeyenler, asla oraya çıkmaz (bir süredir). Ama o temiz - oh, evet!  

 paverakov.ru

The Best of Tchaikovsky



 The Best of Tchaikovsky - YouTube