Kullanılacak Malzeme: 1/2 kilo ekşi elma, 250 gr. pudra şekeri, 250 gr. margarin 300 gr. un, 1/2 bardak su, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı sirke.
Yapılması: Unun ortası açılır, su, tuz, sirke ve ceviz büyüklüğünde bir parça margarin konur, hepsi beraber karıştırılır, yoğurularak hamur haline getirilir. On dakika bekletilir. 1 santim kalınlığında açılır, margarin ortasına konur, hamur bohça gibi kapatılır, 1/2 santim kalınlığında açılır, üçe katlanır, 10 dakika bekletilir, bu şekilde 10 dakika ara ile 4 defa açılır, katlanır. Açılmalar bitince hamur, 1/2 santim kalınlığında açılır, 7 santim genişliğinde kareler şeklinde kesilir, her karenin ortasına ince kıyılmış elma pudra şekeri konur, zarf gibi kapatılır. Tepsiye sıralanır, yumurta sürülür, orta hararetteki fırında pişirilir. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpilir.
Yapılması: Unun ortası açılır, su, tuz, sirke ve ceviz büyüklüğünde bir parça margarin konur, hepsi beraber karıştırılır, yoğurularak hamur haline getirilir. On dakika bekletilir. 1 santim kalınlığında açılır, margarin ortasına konur, hamur bohça gibi kapatılır, 1/2 santim kalınlığında açılır, üçe katlanır, 10 dakika bekletilir, bu şekilde 10 dakika ara ile 4 defa açılır, katlanır. Açılmalar bitince hamur, 1/2 santim kalınlığında açılır, 7 santim genişliğinde kareler şeklinde kesilir, her karenin ortasına ince kıyılmış elma pudra şekeri konur, zarf gibi kapatılır. Tepsiye sıralanır, yumurta sürülür, orta hararetteki fırında pişirilir. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpilir.
afiyet olsun🍏