Kullanılacak Malzeme:
250 gr. süt, 100 gr. margarin, 40 gr. un, 4 yumurta, 125 gr. kaşar ve
gravyer rendesi, 6 adet düzgün domates, 100 gr. kıyma, 1 adet soğan,
kafi miktarda tuz biber.
Yapılması:
Domateslerin içi oyulur, tuzlanır, süzülmesi için bir tabağa çevrilir.
50 gr. margarin ile 40 gr. un hafif kavrulur, 1 çay kaşığı tuz, biber,
250 gr. süt ilave edilir, koyulaşınca ateşten indirilir. Doğranmış soğan
ve kıyma 50. gr margarinde hafif kavrulur, 4 yumurta sarısı, 100 gr.
rende peynir ilave edilir. Üç yumurta beyazı vurulur, hep beraber
karıştırılır, domateslerin içi doldurularak üzerlerine peynir serpilir,
orta hararetteki fırında 20 dakika pişirilir,sıcak servis yapılır.
afiyet olsun👍