29 Temmuz 2013

Merengli Tart


 
 Kullanılacak Malzeme: 250 gr. un, 125 gr. margarin, 100 gr. pudra şekeri, 1 yumurta, 250 gr. ekşi elma, 1/2 limon kabuğu rendesi, 2 çorba kaşığı kayısı marmelatı, 1 tutam tuz.

Yapılması: Un, margarin, 100 gr.pudra şekeri, 1 bütün yumurta, , 1 tutam tuz, 1/2 limon kabuğu rendesi hepsi beraber karıştırılarak hamur haline getirilir, 1/2 santim kalınlığında açılarak yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir. Kabarmaması için çiy nohut doldurulur, orta hararetteki fırında pişirilir. Nohutlar boşaltılır, tart içine marmelat sürülür, ince kıyılmış elma konur, üstü merengle örtülür, tekrar fırına konur, mereng hafif renk alıncaya kadar pişirilir.

Merengin yapılması: 3 yumurta beyazı vurularak sıkı kar haline getirilir, 150 gr. pudra şekeri ve vanilya ilave edilir, biraz karıştırılarak kullanılır.


afiyet olsun🍏