29 Temmuz 2013

Yoğurt Tatlısı


 

Kullanılacak Malzeme: 250 gr. un, 50 gr. irmik, 250 gr. pudra şekeri, 8 yumurta, 250 gr. yoğurt, 

1 limon suyu, 1 çay kaşığı karbonat, 60 gr. erimiş margarin.

Yapılması: Şeker ve yumurta 5 dakika vurulur. Un, irmik, karbonatla beraber elenerek ilave edilir, limon suyu, yoğurt, erimiş margarin konur, karıştırılır. Yağlanmış tepsiye hamur 4 santim kalınlığında orta hararetteki fırında pişirilir. 750 şeker, 2 bardak su ve bir çay kaşığı limon suyu ile şurup yapılır, üzerine dökülür. Kabukları soyulmuş bademler ile süslenir.

Not: Şurup soğuk olur, tatlı sıcak olur.

afiyet olsun🌼