Kullanılacak Malzeme: 6 yumurta, 150 gr. toz şekeri, 60 gr. erimiş margarin, 150 gr. irmik, 8 çorba kaşığı dolusu un, limon.
Yapılması: Yumurtalar şeker ile beraber yoğurt gibi koyu oluncaya kadar vurulur, un, irmik, limon kabuğu rendesi ilave edilir, hafif karıştırılır, erimiş margarin konur. Hamur, yağlanmış şekilli bir kalıba boşaltılır, orta hararetteki fırında pişirilir. 400 gr. şeker ve bir bardak su ile şurup yapılır bir çay kaşığı limon suyu ile kestirilerek üzerine dökülür. Kaymakla servis yapılır.
Yapılması: Yumurtalar şeker ile beraber yoğurt gibi koyu oluncaya kadar vurulur, un, irmik, limon kabuğu rendesi ilave edilir, hafif karıştırılır, erimiş margarin konur. Hamur, yağlanmış şekilli bir kalıba boşaltılır, orta hararetteki fırında pişirilir. 400 gr. şeker ve bir bardak su ile şurup yapılır bir çay kaşığı limon suyu ile kestirilerek üzerine dökülür. Kaymakla servis yapılır.
afiyet olsun☕