Malzemeler - 1 adet yeşil acı biber. - Çeyrek soğan (Rendelenmiş) - 1 çorba kaşığı un - 1 çay bardağı zeytinyağı - 250 gr. kuşbaşılık dana eti. - 1kg. şevketibostan
Terbiye Malzemeleri - 2 çorba kaşığı yoğurt - Su - 1 adet yumurta sarısı - 1 çorba kaşığı un
Terbiyenin Yapılışı Terbiye malzemeleri birlikte çırpılır ve terbiye hazırlanır.
• Yukarıda yemeğin malzemeleri olarak yazdığım kısımdaki malzemeler toprak güvece koyulur. (Şevketibostan hariç).
• Güvece koyduğumuz malzemeler güveçte kavrulur.
• Malzemeler kavrulduktan sonra, üzerine 2 su bardağı kaynar su dökülür. Et iyice pişirilir.
• Kaynar su döküldükten sonra güvece şevketibostan da ilave edilerek pişirme işlemine devam edilir.
• Şevketibostan güveçte pişince, yemeğin suyu birkaç kaşık terbiyenin içine atılır. Tek taraflı çırpılır.
• Tek taraflı çırpmamızın nedeni yumurtanın kesilmemesi içindir. (Terbiyenin yumurtası katılaşmasın diye).
• Terbiyemize yemeğin suyu ilave edilip karıştırıldıktan sonra güvecin içine dökülür.
•Terbiye ilave edildikten sonra yemeğimiz pişerken, yemeğin üzeri krema gibi köpük köpük olur. Ben o köpükleri şişkinlik yaratmasın diye kaşık ile alır atarım ; ama siz kıvamlı olsun isterseniz, köpükten kimseye zarar gelmez.
• Şevketibostan da iyice piştiğinde yemeği ateşten alırız.
• Afiyet olsun.