31 Ocak 2022

Balık Köftesi - Reşat Akbaykal

 

Malzemeler - 750 gr. sardalye balığı Tuz ve karabiber (İstediğiniz miktarda) - 1 adet yumurta - 250 gr. un (Balık köftesini una bulamak için

• Sardalye balıklarının bağırsağı alınır. 

• Kılçıkları ayıklanır. 

• Balığın filetosu çıkarılır. (Kemiksiz, ayıklanmış ve pulsuz) 

• Etler bıçakla ince ince doğranır. 

• Tuz, karabiber, 1 adet yumurta koyulur. (Fotoğrafı var) 

• Hepsi balık etiyle beraber karıştırılarak yoğrulur. 

• Yoğrulan malzeme yuvarlak köfte biçiminde basılır. 

• Köfteler çift taraftan una bulanır. 

• Zeytinyağında kızartılır. 

• Afiyet olsun.