25 Mayıs 2021

Dante Alighieri Seçme Sözler

  Seni en iyi bırakıyorum ifadeler Dante Alighieri tarafından (1265-1321),büyük şair, denemeci ve İtalyan yazar, tüm zamanların en iyi yazarlarından biri sayılır. Onun harika iş İlahi Komedya Evrensel edebiyatın büyük klasikleri arasında figür. Orduya katıldı ve aynı zamanda aktivist ve politik bir düşünürdü. Floransa’daki en yüksek sulh yargıcı pozisyonundan önce gelmişti ve İtalyan dilinin babası olarak kabul edildi..Ayrıca, olarak bilinen otobiyografik şiirlerin bir derlemesini yazdı. Yeni Hayat ve Vulgari eloquentia sitesinden (popüler konuşma hakkında), Latince yazılmış bir makale. Dante yüzlerce yazar ve denemeciye ilham verdi ve onun adına kuruldu. Dante Alighieri Topluluğu, sadece İtalyan dilinin yayılmasına adanmış. Ayrıca ilginizi çeken bu ifadeler yazarlar veya The Divine Comedy'den de olabilir..

-Birinin sefil olduğu zaman mutlu zamanı hatırlamaktan daha büyük bir üzüntü yoktur..

-Cehennemin en karanlık köşesi, ahlaki kriz zamanlarında tarafsızlıklarını koruyanlar için ayrılmıştır..

-Hala cennetten koruduğumuz üç şey; yıldızlar, çiçekler ve çocuklar.

-Sevgili biriyle yaşamanın bir sırrı var; değiştirmiş gibi davranma.

-Bir kadında biraz uzun sürdüğü, gözlerin ve ellerin onu sürekli çektiremediği zaman, sevginin yanan alevi olduğu bilinmektedir..

-Gurur, kıskançlık ve açgözlülük, bütün insanların kalbini ateşe veren kıvılcımlardır..

-Mutsuzluk anlarında sevinç anlarını hatırlamaktan daha fazla üzüntü yoktur..

-Aristoteles bilenlerin öğretmenidir.

-Açgözlülüğü, acımasızlığını asla alamayan sakinleştirmek için o kadar kaba ve sapkın bir doğası vardır. Yemek yedikten sonra doymaz ve açlığı bozulmaz..

-Umudum, cenneti daha fazla göremiyoruz. Sizi diğer kıyıya, ebedi karanlığa, ateşe ve buza yönlendirmeye geldim.

-Sabah saatiydi, güneş, onunla parlayan yıldızların üstünde yerini aldı, Tanrı'nın sevgisi ilk kez bir şeylerin adil hareketini kurdu..

-Artık sana olan sevgimin içimde ne kadar derin yandığını biliyorsun, boşluğumuzu unuturken, gölgelerle ve katı şeylerle yüzleşiyorum..

-Hafızam olan bu kitapta, sizinle tanıştığım gün olan bölümün ilk sayfasında, kelimeler "Yeni bir hayata başlar".

-Bazen kendimi canlı hissettiren yumuşak bir düşünce var, çünkü o senin bir düşüncen..

-Sevmek, sevmeyi sevmeyen herkesi mutlak hale getirmeyen aşk, beni gördüğünüz gibi henüz terketmediği çekiciliği ile beni çok kuvvetlendirdi..

-Gurur, açgözlülük ve kıskançlık, kalbi yakan üç kıvılcımdır.

  tr.thpanorama.com