30 Eylül 2021

Turgut Özakman "Sevgili gençler! İstiklal Savaşı, dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlardan biridir. "


“Sevgili gençler!


             İstiklal Savaşı, dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlardan biridir. Emperyalizmi ve yamaklarını dize getiren, bir enkazdan yepyeni, çağdaş bir devlet kurmayı başaran atalarımızla gurur duyun, şehit ve gazi atalarınızın onurunu yalancılara çiğnetmeyin.”

 “Sevr antlaşmasını İstanbul yönetimi kabul etmiş, Ankara reddetmişti. Yoksul Ankara’da toplanmış bir avuç yurtsever dünyaya meydan okuyordu. Dünyaya egemen Batılı yöneticiler bu meydan okuyuşa güldüler, Sevr’i reddedenleri ÇILGIN diye küçümseyip aşağıladılar. Ama bu çılgınlar inanılmaz işler başarmaya başlayınca gözleri açıldı. Emperyalizmin askerlerini, paralı askerlerini, ajanlarını, işbirlikçilerini, kandırdığı hainleri, gafilleri, akılsızları, yüreksizleri yenip duruyordu. Namuslu gözlemciler ÇILGIN sözcüğünü bu kez bu emsalsiz yurtseverler için kullandılar. ÇILGIN sözcüğü böyle bir dönüşüm yaşadı.”
Şu Çılgın Türkler