Kullanılacak Malzeme: 6 adet orta boyda patlıcan, 125 gr. margarin, 2 kaşık un, 1 bardak süt, 100 gr. gravyer ve kaşar rendesi, tuz.
Yapılması: 4 adet soyulmamış patlıcan ( her biri 4 parçaya bölünerek) tuzlu suda haşlanır, süzülür, içi boşaltılır. 2 patlıcan ateşte kebap yapılır, kabukları soyulur, diğer patlıcanların içleri ile iyice sıkılır ve tahta kaşık ile kıyılır. Un, 60 gr. margarinde hafif kavrulur, süt yavaş, yavaş ilave edilerek pişirilir, koyulaşınca kıyılmış patlıcanlar, peynir, tuz konur, karıştırılır. Elde edilen iç ile boşaltılmış patlıcanlar doldurulur, yağlanmış cam tabak veya tepsiye dizilir. Üzerlerine biraz erimiş margarin gezdirilir, kaşar veya gravyer rendesi serpilir. Üstleri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.
Yapılması: 4 adet soyulmamış patlıcan ( her biri 4 parçaya bölünerek) tuzlu suda haşlanır, süzülür, içi boşaltılır. 2 patlıcan ateşte kebap yapılır, kabukları soyulur, diğer patlıcanların içleri ile iyice sıkılır ve tahta kaşık ile kıyılır. Un, 60 gr. margarinde hafif kavrulur, süt yavaş, yavaş ilave edilerek pişirilir, koyulaşınca kıyılmış patlıcanlar, peynir, tuz konur, karıştırılır. Elde edilen iç ile boşaltılmış patlıcanlar doldurulur, yağlanmış cam tabak veya tepsiye dizilir. Üzerlerine biraz erimiş margarin gezdirilir, kaşar veya gravyer rendesi serpilir. Üstleri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.
afiyet olsun🍅