Kullanılacak Malzeme: 6 adet orta boy kabak, 2 dilim ekmek, 2 bardak
süt, 125 gr. margarin, 2 çorba kaşığı un, 100 gr. gravyer veya kaşar
peyniri, tuz.
Yapılması: Kabaklar tuzlu suda haşlanır, süzülür. İkiye bölünür, içi boşaltılır. Un, 60 gr. margarinde hafif kavrulur, bir bardak süt yavaş, yavaş ilave edilir, iyice koyulaşınca ateşten indirilir. Sütle ıslatılmış ve ufalanmış ekmek, kabakların içi ve gravyer konur, karıştırılır. Kabaklar, bu iç ile doldurulur, yağlı bir tepsiye dizilir, üzerlerine parça halinde margarin konur, gravyer rendesi serpilir, süt ilave edilerek fırında pişirilir.
Yapılması: Kabaklar tuzlu suda haşlanır, süzülür. İkiye bölünür, içi boşaltılır. Un, 60 gr. margarinde hafif kavrulur, bir bardak süt yavaş, yavaş ilave edilir, iyice koyulaşınca ateşten indirilir. Sütle ıslatılmış ve ufalanmış ekmek, kabakların içi ve gravyer konur, karıştırılır. Kabaklar, bu iç ile doldurulur, yağlı bir tepsiye dizilir, üzerlerine parça halinde margarin konur, gravyer rendesi serpilir, süt ilave edilerek fırında pişirilir.
afiyet olsun🍄