Kullanılacak Malzeme:
250 gr. un, 4 çorba kaşığı margarin, 1 yumurta, 1 kahve fincanı su, 250
gr. beyaz peynir, veya 150 gr. kıyma, 1 soğan, tuz, biber.
Yapılması: Unun ortası çalışacak kadar açılır. Su, yumurta, 1 çorba kaşığı margarin konur, hepsi beraber yoğurularak hamur haline getirilir. Bir müddet beklettikten sonra beş müsavi parçaya ayrılır, yuvarlanır, 2 milimetre kalınlıkta açılır. Her parçaya üç kaşık erimiş margarinden sürülür, üst üste konur, yarım saat dinlendirilir. Hepsi birden 2 milimetre kalınlığında büyük bir yufka halinde açılır. Yarısına iç konup diğer yarısı ile örtüldükten sonra kare veya yarım ay şeklinde ruletle kesilir, 250 gr. margarin de kızartılır.
İç: Suda bırakılmış beyaz peynir, veya soğanlı kıyma.
Yapılması: Unun ortası çalışacak kadar açılır. Su, yumurta, 1 çorba kaşığı margarin konur, hepsi beraber yoğurularak hamur haline getirilir. Bir müddet beklettikten sonra beş müsavi parçaya ayrılır, yuvarlanır, 2 milimetre kalınlıkta açılır. Her parçaya üç kaşık erimiş margarinden sürülür, üst üste konur, yarım saat dinlendirilir. Hepsi birden 2 milimetre kalınlığında büyük bir yufka halinde açılır. Yarısına iç konup diğer yarısı ile örtüldükten sonra kare veya yarım ay şeklinde ruletle kesilir, 250 gr. margarin de kızartılır.
İç: Suda bırakılmış beyaz peynir, veya soğanlı kıyma.
afiyet olsun🌼