14 Ocak 2019

" Halktan kopmak, doğadan kopmak gibidir. İnsanın düşüncesini inceltir, yüceltir gibi görünerek kısırlaştırır. Medeniyetlerin hepsi halka dayanarak doğmuş, halktan koparak batmışlardır." Sabahattin Eyüboğlu


Bilim gibi dostluk da insanın hazır bulduğu değil, yarattığı bir şeydir. Yalnız kendini aşmasını bilen canlı varlık bilimi ve dostluğu tadabilir. Onun için bilimi ve dostluğu hiçe sayanlardan insanlık adına korkulur. Bilim ve dostluğu paraya pula satanlarsa ahmaklık ederler: Çünkü onlardan daha değerli bir şey satın alamazlar kazançlarıyla .

Her şeyin başı sevgidir elbet. Akıl, bilim, ahlak, sanat sevginin yaratmak, kurmak, yaşatmak için bulduğu yollar değil de nedir? Ahlak adına sevgiyi baltalayanlar, bu dünyanın başına bela olan zavallı körler ,kaşerlenip, iki yüzlülüğe dökülüp ahlaksızlığın ta kendisi olmuş bir ahlakı çıkarları için sürdürenlerdir. Sevgiden yana olmayan ahlak karanlıktan yanadır.

Halktan kopmak, doğadan kopmak gibidir. İnsanın düşüncesini inceltir, yüceltir gibi görünerek kısırlaştırır. Medeniyetlerin hepsi halka dayanarak doğmuş, halktan koparak batmışlardır.
 
 En çirkin yalan çocuğa ve halka söylenendir. Her ikisi de kolay kanar.

Bu gün sömürgen niçin din bezirgânlarıyla el ele verip Atatürk devrimleriyle savaşıyor? Çünkü Atatürkçülüğün özünde sömürgene karşı sosyal adaletin varlığındandır.