01 Nisan 2018

İlhan İrem "Vicdan, sanat, insani değerler, her şey buharlaştı."

Aşk Sensin’ insanın her sabah aynaya bakarak kendine söylemesi gereken bir cümledir. Çünkü siz ve çevrenizdeki herkes ve her şey aşkla yaratıldı. Kâinat kendi aşkıyla kendini yarattı... Ve olan biten ne varsa aşktandır. Ulaşılması gereken, bizden kopuk bir duygu değildir aşk. Aşk biziz. Aşk sensin. İnsanlar özlerini unuttuğu için dünya kararıyor.

İnsanlar özlerini unuttuklarında aslında kendileri olan aşkı da kaybettiler. Böylece vicdan, sanat, insan değerleri ve her şey buharlaştı. İnsanlar kendilerini hatırladıklarında, dünyanın bu hastalıklı döneminden çıkar sağlayanlar gidecek ve güzellikler geri gelecek.

Aşk yanılsaması ile sonsuz aşk arasında bir nüans var. Aşk sanrısına tutulanlar, yanılsamanın getirdiği parlak ışık sönükleştiğinde aşkın bittiğini düşünürler. Oysa gerçek aşk sonsuzdur ve asla bitmez. Bu sözler, umudun içinde hüzünlü bir tebessüm gibiler. Çünkü aşk yalnızlığın doruk noktasıdır.

Her sabah yeniden doğan güneş gibi, bozulmadan değişiyorum ve gelişiyorum. Ama daha önce anlattığım nedenlerle dünya yerinde sayıyor hatta geri gidiyor. İzleyicilerim nerede olduğunu biliyorlar. Yerinde sayanlardan giderek uzaklaşmam ise doğal.