26 Ocak 2017

Nietzsche “İnançlar hakikat dūşmanı olarak yalanlardan daha tehlikelidir.”

 
Dünyadaki karışıklıkların ve anarşinin birçok sebeplerinden biri de kendisi düzeltilmeye muhtaç olan insanların dünyayı düzeltmeye kalkmalarıdır.
 
 Acıya sevinen zalimlerin zevk çığlıkları, bir gün kendilerini sağır edecektir.
 
En tehlikeli insan tipi az anlayan çok İnanandır.
 

İrtica saltanatını, bir ülkenin eğitimini ele geçirerek kurar ve böylece kökleşir, kalır. Okullarda beyinleri yıkanan genç kuşaklar yönetimde görev aldıkları zaman, ülke çıkarlarının değil, kendilerini eğitenlerin sözcüleri olacaklardır.

 
 Diktatör; aslında yönettiklerinden korkandır. Halkının manevi duygularını sömürürler, en temel hak ve özgürlüklerle ilgili kısıtlama getirmeye çalışırlar, eleştiriye ve protestoya hiç tahammülleri yoktur. Sonları hep hazin olmuştur; ya intihar etmişler, ya kaçmışlar ama sığınacak yer bulamamışlar ya da yargılanmış ve cezalandırılmışlardır.
 
Bir milyon dolarım varsa ve bunu % 4 faizle mevduata yatırıısam yılda 40 bin dolar kazanırım. Topluma hiçbir katkım olmadan. Ama, daha alt sınıftan biriysem ve arabamı ya da evimi krediyle almak zorundaysam borcu faiziyle öderim; bu faiz de o milyonerin % 4 faizli mevduatına ödenir. Bu şekilde inşa edilmiş parasal sistem, fakirden çalıp zengine veren bir dernek gibi işler. Bugün dünya nüfusunun % 1'i dünya mal varlığının % 40'ına sahiptir.
 
Kapitalizm dindir. Bankalar kilisedir. Bankacılar rahiplerdir. Zenginlik cennettir. Yoksulluk cehennemdir. Zengin insanlar azizdir. Zavallı insanlar günahkardır. Mallar nimettir. Para Tanrıdır Miguel D Levis
 
Öğrencilere okulda evrim konusuna girmeden bitki ve hayvan türleri; otoriteye itaatin rolüne, açgözlülüğe, yetersizliklere ve cehalete değinmeden yalnızca savaşlar, tarihler ve kralları anlatan tarih; elementlerin nereden geldiğine yer verilmeden kimya öğretiliyor.
 
Türkleri savaşarak, asker ve silah kullanarak asla yenemezsiniz. Türklerin sadece din adamlarını ele geçirip onları kulanın. Din adamları zaten devleti yıkarlar!