29 Temmuz 2013

Yoğurt Tatlısı


 

Kullanılacak Malzeme: 250 gr. un, 50 gr. irmik, 250 gr. pudra şekeri, 8 yumurta, 250 gr. yoğurt, 

1 limon suyu, 1 çay kaşığı karbonat, 60 gr. erimiş margarin.

Yapılması: Şeker ve yumurta 5 dakika vurulur. Un, irmik, karbonatla beraber elenerek ilave edilir, limon suyu, yoğurt, erimiş margarin konur, karıştırılır. Yağlanmış tepsiye hamur 4 santim kalınlığında orta hararetteki fırında pişirilir. 750 şeker, 2 bardak su ve bir çay kaşığı limon suyu ile şurup yapılır, üzerine dökülür. Kabukları soyulmuş bademler ile süslenir.

Not: Şurup soğuk olur, tatlı sıcak olur.

afiyet olsun🌼
 

Revani


 
Kullanılacak Malzeme: 6 yumurta, 150 gr. toz şekeri, 60 gr. erimiş margarin, 150 gr. irmik, 8 çorba kaşığı dolusu un, limon.

Yapılması: Yumurtalar şeker ile beraber yoğurt gibi koyu oluncaya kadar vurulur, un, irmik, limon kabuğu rendesi ilave edilir, hafif karıştırılır, erimiş margarin konur. Hamur, yağlanmış şekilli bir kalıba boşaltılır, orta hararetteki fırında pişirilir. 400 gr. şeker ve bir bardak su ile şurup yapılır bir çay kaşığı limon suyu ile kestirilerek üzerine dökülür. Kaymakla servis yapılır.

afiyet olsun☕
 

Merengli Tart


 
 Kullanılacak Malzeme: 250 gr. un, 125 gr. margarin, 100 gr. pudra şekeri, 1 yumurta, 250 gr. ekşi elma, 1/2 limon kabuğu rendesi, 2 çorba kaşığı kayısı marmelatı, 1 tutam tuz.

Yapılması: Un, margarin, 100 gr.pudra şekeri, 1 bütün yumurta, , 1 tutam tuz, 1/2 limon kabuğu rendesi hepsi beraber karıştırılarak hamur haline getirilir, 1/2 santim kalınlığında açılarak yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir. Kabarmaması için çiy nohut doldurulur, orta hararetteki fırında pişirilir. Nohutlar boşaltılır, tart içine marmelat sürülür, ince kıyılmış elma konur, üstü merengle örtülür, tekrar fırına konur, mereng hafif renk alıncaya kadar pişirilir.

Merengin yapılması: 3 yumurta beyazı vurularak sıkı kar haline getirilir, 150 gr. pudra şekeri ve vanilya ilave edilir, biraz karıştırılarak kullanılır.


afiyet olsun🍏