26 Temmuz 2013

En kusursuz cinayet; Birinin yaşama sevincini öldürmektir...Paulo Coelho


 


Kirpi Bisküvisi


 
Kullanılacak Malzeme: 250 gr. un, 125 gr. margarin, 2 yumurta, 150 gr. badem, biraz vanilya, 150 gr. pudra şekeri, 2 çorba kaşığı süt.

Yapılması: Unun ortası çalışacak kadar açılır, margarin, pudra şekeri, vanilya beraber karıştırılır, süt 1 yumurta ilave edilir, un ile hamur haline getirilir. Ceviz kadar küçük parçalara ayrılır, yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye ikişer santim ara ile sıralanır, yumurta sürülür. Kabukları soyulmuş bademler ince uzun kıyılır, her yuvarlağın üzerine 7-8 tane batırılır, orta hararetteki fırında pişirilir.

afiyet olsun☕
 
 

Puf Böreği


 
Kullanılacak Malzeme: 250 gr. un, 4 çorba kaşığı margarin, 1 yumurta, 1 kahve fincanı su, 250 gr. beyaz peynir, veya 150 gr. kıyma, 1 soğan, tuz, biber.

Yapılması: Unun ortası çalışacak kadar açılır. Su, yumurta, 1 çorba kaşığı margarin konur, hepsi beraber yoğurularak hamur haline getirilir. Bir müddet beklettikten sonra beş müsavi parçaya ayrılır, yuvarlanır, 2 milimetre kalınlıkta açılır. Her parçaya üç kaşık erimiş margarinden sürülür, üst üste konur, yarım saat dinlendirilir. Hepsi birden 2 milimetre kalınlığında büyük bir yufka halinde açılır. Yarısına iç konup diğer yarısı ile örtüldükten sonra kare veya yarım ay şeklinde ruletle kesilir, 250 gr. margarin de kızartılır.

İç: Suda bırakılmış beyaz peynir, veya soğanlı kıyma.

afiyet olsun🌼
 

Tavuk Köftesi


 
Kullanılacak Malzeme: 1 tavuk, 1/2 kilo patates, 50 gr. kaşar rendesi, 4 yumurta, tuz, biber.

Yapılması: Pişmiş tavuk eti kıyılır, püre haline getirilmiş patates, kaşar peyniri, 1 adet yumurta, tuz, biber, bir kahve fincanı tavuk suyu, hepsi beraber yoğurulur. Yumurta kadar parçalara ayrılır, un içinde yuvarlanır, yumurtaya ve galeta tozuna bulandıktan sonra çok kızgın yağda kızartılır (hazırlandıktan sonra hemen kızartmalı, bekletmeğe gelmez). Sıcak olarak servis yapılır.


afiyet olsun😘