24 Temmuz 2013

Çikolatalı Rulo


 
Kullanılacak Malzeme: 8 bütün yumurta, 250 gr. pudra şekeri, 200 gr. un, 2 çorba kaşığı kakao, 50 gr. erimiş margarin, vanilya.

Yapılması: Un, Kakao, vanilya beraber elenir. Yumurtalar ve şeker , yumurta teli ile vurulur, yoğurt gibi koyu olunca un, yağ ilave edilir, hafifçe karıştırılır. Uzun bir tepsiye bir yağ kağıdı konur, üzerine, hamur, yarım santim kalınlığında yayılır, orta hararette pişirilir. Kağıt çıkarılır, üzerine pudra şekeri serpilir, sarılır, soğutulur. Tekrar açılır, içine bol krem şantiyi sürülür, sarılır ve istenilen büyüklükte parçalara kesilerek  servis yapılır.

afiyet olsun☕
 

Fırında Patlıcan


 
Kullanılacak Malzeme: 6 adet orta boyda patlıcan, 125 gr. margarin, 2 kaşık un, 1 bardak süt, 100 gr. gravyer ve kaşar rendesi, tuz.

Yapılması: 4 adet soyulmamış patlıcan ( her biri 4 parçaya bölünerek) tuzlu suda haşlanır, süzülür, içi boşaltılır. 2 patlıcan ateşte kebap yapılır, kabukları soyulur, diğer patlıcanların içleri ile iyice sıkılır ve tahta kaşık ile kıyılır. Un, 60 gr. margarinde hafif kavrulur, süt yavaş, yavaş ilave edilerek pişirilir, koyulaşınca kıyılmış patlıcanlar, peynir, tuz konur, karıştırılır. Elde edilen iç ile boşaltılmış patlıcanlar doldurulur, yağlanmış cam tabak veya tepsiye dizilir. Üzerlerine biraz erimiş margarin gezdirilir, kaşar veya gravyer rendesi serpilir. Üstleri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.


afiyet olsun🍅
 

Fırında Kabak


 
Kullanılacak Malzeme: 6 adet orta boy kabak, 2 dilim ekmek, 2 bardak süt, 125 gr. margarin, 2 çorba kaşığı un, 100 gr. gravyer veya kaşar peyniri, tuz.

Yapılması: Kabaklar tuzlu suda haşlanır, süzülür. İkiye bölünür, içi boşaltılır. Un, 60 gr. margarinde hafif kavrulur, bir bardak süt yavaş, yavaş ilave edilir, iyice koyulaşınca ateşten indirilir. Sütle ıslatılmış ve ufalanmış ekmek, kabakların içi ve gravyer konur, karıştırılır. Kabaklar, bu iç ile doldurulur, yağlı bir tepsiye dizilir, üzerlerine parça halinde margarin konur, gravyer rendesi serpilir, süt ilave edilerek fırında pişirilir.


afiyet olsun🍄
 

Kıymalı Kabak Oturtması


 
Kullanılacak Malzeme: 1 kilo kabak, 250 gr. kıyma, 1 adet soğan rendesi, 2 demet dere otu, 1 kaşık salça veya 1 domatesin suyu, 2 kaşık margarin, 1/2 bardak su, tuz ve biber.

Yapılması: 2 kaşık margarinde soğan hafif kavrulur, kıyma, tuz, biber ilave edilir, domates salçası veya domates suyu konarak biraz pişirilir, bir kaba bir kat kabak sıralanır, üzerine kıyma serpilir, tekrar kabak ve kıyma konur su tuz ilave edilerek yavaş ateşte pişirilir, üzerine kıyılmış dere otu konarak sıcak servis yapılır.

afiyet olsun🌸
 

Gözleme


 
Kullanılacak Malzeme: 5 çorba kaşığı dolusu un, 2 çorba kaşığı pudra şekeri, 2 yumurta, 1 bardak süt, 1 çorba kaşığı erimiş margarin, 1 tutam tuz, 1/2 limon kabuğu rendesi, kayısı malmeladı.

Yapılması: Un, şeker, yumurta, margarin, tuz, limon kabuğu beraber karıştırılır, süt yavaş, yavaş ilave edilir, sulu bir hamur elde edilir. 15 cm. genişliğinde olan bir tavaya bir küçük parça margarin konur, hamurdan da 3 çorba kaşığı dökülür, kuvvetli ateşte 2 tarafı da hafif kızartılır,üzerine kayısı marmeladı sürülerek sarılır, tabağa dizilir. Gözlemeler hepsi pişince üzerine pudra şekeri serpilir, servis yapılır.

afiyet olsun👍
 

İzmir Köftesi


Kullanılacak Malzeme: 500 gr. koyun kıyması, 1 küçük soğan rendesi, 1 dilim ekmek içi, 1 demet maydanoz, tuz, biber, 4 kaşık margarin, 2 kaşık salça, 500 gr. patates, 1/2 bardak su, 60 gr. tereyağ , 2 kaşık un.

Yapılması: Kıyma, ıslatılmış ekmek içi, soğan kıyılmış maydanoz, tuz, biber hepsi beraber yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır, yuvarlanır, uzatılarak köfte şekli verilir, una bulanarak 2 kaşık margarinde kızartılır. Kalan margarin ile 1 kahve fincanı suda erimiş salça iyice pişirilir, köfteler içine atılarak biraz kaynatılır. Patates haşlanarak püre haline getirilir, süt, tereyağ  ilave edilerek karıştırılır. Püre servis tabağının ortasına, sıcak köfteler de etrafına konur ve salça üzerine gezdirilir.

afiyet olsun😘