24 Temmuz 2013

İzmir Köftesi


Kullanılacak Malzeme: 500 gr. koyun kıyması, 1 küçük soğan rendesi, 1 dilim ekmek içi, 1 demet maydanoz, tuz, biber, 4 kaşık margarin, 2 kaşık salça, 500 gr. patates, 1/2 bardak su, 60 gr. tereyağ , 2 kaşık un.

Yapılması: Kıyma, ıslatılmış ekmek içi, soğan kıyılmış maydanoz, tuz, biber hepsi beraber yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır, yuvarlanır, uzatılarak köfte şekli verilir, una bulanarak 2 kaşık margarinde kızartılır. Kalan margarin ile 1 kahve fincanı suda erimiş salça iyice pişirilir, köfteler içine atılarak biraz kaynatılır. Patates haşlanarak püre haline getirilir, süt, tereyağ  ilave edilerek karıştırılır. Püre servis tabağının ortasına, sıcak köfteler de etrafına konur ve salça üzerine gezdirilir.

afiyet olsun😘